In de media
   ___________________________________________________________________________________________________________
  

   

Naast de fiets en op de fiets
Leren fietsen in Aalst

Vormingplus richtte in het najaar van 2014 samen met buurtcentrum De Brug, Parol, de sportdienst en politie van
Aalst, de cursus “Leer fietsen” in. 11 deelnemers hebben dapper doorgezet en zijn nu de fiere eigenaars van het getuigschrift  “Volwassenen leren fietsen”.

Enkele deelnemers aan het woord :
   
Ghazal :

"Via de Kringwinkel kwam ik te weten dat het buurcentrum De Brug een cursus “leren fietsen” organiseerde. Maar het was met een wachtlijst en het heeft een jaar geduurd voor ik mocht beginnen. Bij het leren fietsen was ik vooral bang om te vallen en hierdoor zat ik gespannen op de fiets. Maar onze leraar Nico deed het super en gaf ons vertrouwen. Het leren fietsen gebeurde in fasen. Eerst wandelen met het fietsstuur in je handen. Dan met één voet op de pedaal en langzaam voorruit stappen. Daarna leren remmen, stoppen en bochten nemen. We kregen ook les in de verkeersregels om veilig in het verkeer te rijden. De uitdaging die ik ben aangegaan was om na enkele lessen met de fiets naar de Brug te komen."

   

Fatima :

"Ik was zeer bang. Maar door de het geduld en de goede opvolging van Nico durf ik nu met de fiets rijden. Ik ben zeer blij voor mezelf dat ik heb doorgezet en ga het vertellen aan anderen."

 

Céline :

"Ook ik was bang, van "oei iets met 2 wielen, ik ga vallen". Maar doordat je in groep bent en je ziet dat de andere ook bang zijn, hoefde ik niet meer bang te zijn want ik wist “ik ben niet alleen”. Als Nico zag dat we te gespannen waren dan riep hij "Samba samba samba", hierdoor lachten we en de lach gaf ontspanning, ook op de fiets. Vandaag was de laatste les en zijn we met z'n allen in Aalst gaan fietsen. We konden gerust zijn want er ging ook een politieman met de fiets mee die onze eerste fietservaring op straat begeleidde."

 


Trainingsbegeleiding - Conditietesten - Fietspositie - Sport- & ontspanningsmassage- Initiatie basisscholen
Sportkampen - Sportbeurzen/events - Volwassenen leren fietsen- Infosessies
Verhuur aanhangwagen - Sappen voor wielrenners - Ligging - Info/contact
- Links
 

Webdesign & hosting by VDBweb